YT Showroom - шаблон joomla Joomla

In ce situatii este indicata utilizarea GIAS GRAFIT XPS

Un sistem complet de termoizolare presupune protejarea cladirilor din toate directiile de influenta factorilor externi.

 Asadar sa incepem de la nivelul contactului cu solul. Se stie ca pamantul este cald. Si totusi pana la adancimi ce pe teritoriul Romaniei variaza intre 70 - 110cm, asa numita adancime de inghet, pamantul este influentat major de variatiile factorilor de mediu rezultand astfel, mai ales in anotimpul rece, zone cu diferente de temperaturi sensibil diferite, avand impact direct asupra subsolului cladirilor. Umiditatea prezenta in diferite grade, functie de amplasamentul constructiei, nu este nici ea prietena si sunt cunoscute fenomenele nedorite ale infiltratiilor la nivelul subsolului. Este aproape o conditie de la sine inteleasa nevoia de a realiza o termoizolare buna pentru a combate efectele negative ale contactului cu solul si ale apei.

 

Datorita proprietatilor sale de a se comporta excelent in medii umede si a rezistentelor mecanice deosebite, a flexibilitatii si a lejeritatii de montare si a posibilitatii de a fi aplicat direct pe beton GIAS Grafit XPS este materialul de dorit pentru termoizolarea peretilor de subsol, a fundatiilor directe - radiere, in general, si socluri, deoarece polistirenul grafitat poate fi montat chiar si in contact direct cu solul fara niciun fel de probleme, termoizolarea planseelor pardoselilor, fiind recomandat in spatii destinate birourilor, magazinelor, showroom-urilor.

 

Pe masura ce cladirea prinde in inaltime intervin alti factori ce se vor a fi luati in considerare. Fie vara, fie iarna, este de dorit ca temperatura ambianta interioara sa ramana intr-un palier constant, confortabil desfasurarii activitatii cotidiene. Umezeala si ploile afecteaza in mod negativ peretii neprotejati ai structurilor, patrunzand in interiorul acestora si cauzand diferite degradari, iar vantul are si el o contributie in a spori efectul acestora. Suntem in permanenta agasati de nivelul de zgomot din ce in ce mai crescand, iar anveloparea peretilor cu polistiren grafitat se dovedeste a fi o solutie eficienta si impotriva acestuia. Polistirenul extrudat grafitat este o bariera in calea focului, avand proprietati ignifuge superioare altor materiale.

 

GIAS Grafit XPS este recomandat in mod special pentru izolatia dubla in situatia peretilor din exterior, la imbracarea fatadelor, la termoizolarea puntilor termice, dar si la realizarea termoizolatiilor peretilor interiori.

 

Nu de putin ori este neglijata importanta termoizolarii acoperisurilor si teraselor cladirilor. Polistirenul extrudat grafitat este un material versatil si pretabil la a fi utilizat atat pentru acoperisuri de tip terasa inversata destinate traficului, acoperite cu placi ceramice sau alte tipuri de pardoseli montate pe suporti sau pe terase tip gradina, ori terase necirculabile, acoperite cu pietris, dar si pe acoperisuri in panta, realizate din diverse materiale.

 

Exista situatii speciale extreme cand este necesara o izolare termica de inalta performanta cum este cazul despre camioanelor frigorifice sau a depozitelor frigorifice.  

 

Alte destinatii in care utilizarea polistirenului grafitat si-a dovedit eficienta sunt cele de tip industrial si aici vorbim despre elemente prefabricate de mari dimensiuni cum sunt peretii de tip sandwich, despre spatiile de stocare a diverselor materiale sensibile la variatii de temperatura sau umiditate, la termoizolarea grajdurilor animalelor, la protejarea unitatilor mobile de tip gherete de prim ajutor, a spatiilor de lucru, zone de servit masa, spatii de cazare temporare amenajate in santiere sau chiar utilizari militare.

 

Exista situatii mai putin cunoscute publicului larg, cand pentru protectia impotriva inghetului drumurilor rutiere si cailor ferate sunt folosite cu eficienta clase speciale de polistiren extrudat grafitat.

 

UA-47437005-3